Tortul cu miere si smochine este consistent, aromat si foarte gustos. Este ideal pentru evenimentele festive. Se serveste cu iaurt si fructe.

Ingrediente pentru tortul cu miere si smochine

  • 750 grame fructe uscate
  • 100 grame migdale tocate
  • 200 grame smochine
  • 100 grame cirese confiate
  • 300 grame faina
  • scortisoara
  • nucsoara
  • coaja de la o lamaie
  • 250 grame unt
  • 250 grame zahar brun
  • vanilie
  • 30 ml miere
  • 4 oua
  • 20 ml lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 30 ml coniac.

Cum se prepara tortul cu miere si smochine

Incinge cuptorul la 200 de grade. Combina fructele uscate, migdalele, ciresele si smochinele. Adauga faina, condimentele si coaja de lamaie.

Separat, amesteca untul cu zaharul, mierea si vanilia. Incorporeaza pe rand ouale, apoi fructele si faina. Dizolva bicarbonatul in lapte si adauga in compozitie. Adauga apoi coniacul si amesteca bine.

Toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 3 ore.

Cum se serveste tortul cu miere si smochine

Tortul cu miere si smochine se serveste cu iaurt si fructe proaspete.

Sursa foto: chow.com

  •   2013-02-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii