Tortul cu migdale si lamaie este un desert simplu, usor de digerat, potrivit pentru a fi servit dupa mesele copioase din perioada sarbatorilor de iarna.


Ingrediente pentru tort

  • 4 oua separate in albusuri si galbenusuri
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 100 gr zahar alb
  • 170 gr faina de migdale
  • 1 lingurita otet alb sau din cidru


Cum se prepara tortul cu migdale

Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intinde o foaie de copt in tava si unge-o cu unt. Bate galbenusurile, adauga coaja de lamaie si 1/4 cana de zahar.

In alt castron, amesteca faina de migdale cu cardamomul si praful de copt. Pune compozitia in cea cu galbenusuri si omogenizeaza.

Bate albusurile cu mixerul, adauga un varf de cutit de sare si o lingurita de otet. Adauga, apoi, treptat, 1/4 cana zahar. Pune spuma obtinuta in compozitia de galbenusuri si migdale. Toarna totul in tava si da la cuptor 35 de minute.


Cum se serveste tortul cu migdale

Serveste tortul cu zahar pudra pe deasupra.

Sursa foto: simplyrecipes.com

  •   2013-01-07
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.