Deserturi

#migdale #retete tort #dulciuri #tort #tort migdale

Tort cu migdale si lamaie

Tortul cu migdale si lamaie este un desert simplu, usor de digerat, potrivit pentru a fi servit dupa mesele copioase din perioada sarbatorilor de iarna.


Ingrediente pentru tort

  • 4 oua separate in albusuri si galbenusuri
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 100 gr zahar alb
  • 170 gr faina de migdale
  • 1 lingurita otet alb sau din cidru


Cum se prepara tortul cu migdale

Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intinde o foaie de copt in tava si unge-o cu unt. Bate galbenusurile, adauga coaja de lamaie si 1/4 cana de zahar.

In alt castron, amesteca faina de migdale cu cardamomul si praful de copt. Pune compozitia in cea cu galbenusuri si omogenizeaza.

Bate albusurile cu mixerul, adauga un varf de cutit de sare si o lingurita de otet. Adauga, apoi, treptat, 1/4 cana zahar. Pune spuma obtinuta in compozitia de galbenusuri si migdale. Toarna totul in tava si da la cuptor 35 de minute.


Cum se serveste tortul cu migdale

Serveste tortul cu zahar pudra pe deasupra.

Sursa foto: simplyrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului