Deserturi

#nuca de cocos #prajituri #cocos #desert #tort #tort cu nuca de cocos

Tort cu nuca de cocos

Tortul cu nuca de cocos este un desert rafinat, ideal pentru mesele festive. Se prepara usor si este foarte gustos.


Ingrediente pentru tortul cu nuca de cocos

  • 300 grame unt
  • 400 grame zahar
  • 5 oua
  • 10 ml extract de vanilie
  • 10 ml extract de migdale
  • 350 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 ml lapte
  • 120 grame nuca cocos
  • un praf de sare


Pentru glazura:

  • 400 grame crema branza
  • 100 grame unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita extract de migdale
  • 180 grame nuca de cocos
  • 450 grame zahar pudra


Cum se prepara tortul cu nuca de cocos

Mixeaza untul cu zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Incorporeaza apoi esentele.

Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si adauga treptat peste crema. Dupa ce ai incorporat toata faina adauga laptele si nuca de cocos. Toarna compozitia intr-o tava si da la cuptor pentru 60 de minute.

Pentru glazura amesteca toate ingredientele intr-un bol. Cand blatul s-a racit, taie-l in doua parti egale si unge-l cu crema. Decoreaza apoi tortul cu nuca de cocos.


Cum se serveste tortul cu nuca de cocos

Tortul cu nuca de cocos se serveste la temperatura camerei, alaturi de un pahar cu sampanie.

Sursa foto: namelymarly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete