Tortul cu spuma de ciocolata este un desert decadent, aromat si cu un gust extraordinar. Este ideal pentru mesele festive.

Ingrediente pentru tortul cu spuma de ciocolata


250 grame ciocolata neagra
45 ml apa
190 grame unt
30 grame zahar brun
4 oua.

Cum se prepara tortul cu spuma de ciocolata

Intr-o cratita amesteca ciocolata cu apa si untul. Lasa la foc mic pana amestecul este bine topit. Ia de pe foc si adauga in compozitie zaharul si galbenusurile.

Umple vasul de chiuveta cu apa rece si aseaza cratita cu ciocolata. Amesteca continuu, cateva minute, pana cand compozitia se intareste.

Intr-un bol amesteca albusurile pana obtii o bezea. Incorporeaza bezeaua in compozitia cu ciocolata si amesteca incet. Toarna apoi compozitia intr-o tava.

Da tava la rece pentru doua zile.

Cum se serveste tortul cu spuma de ciocolata

Tortul cu spuma de ciocolata se serveste ca atare, insa se poate servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.
 

  •   2012-04-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii