Deserturi

#zahar #capsuni #tort #migdale #bezea

Tort de bezea cu capsuni

Tortul de bezea cu capsuni este un desert decadent, potrivit pentru ocaziile speciale. Se prepara foarte repede si are un gust foarte bun. Il poti servi atat simplu, cat si cu o cupa cu inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru tortul de bezea cu capsuni
 

Pentru bezea:


Pentru asamblare :

 

Cum se prepara tortul de bezea cu capsuni
 

Toaca migdalele marunt. Cu ajutorul unui mixer bate bine albusurile de ou. Adauga treptat zaharul, amestecand bine pana se dizolva complet. Adauga amidonul si otetul si bate bine pana obtii o bezea lucioasa si tare.

Adauga incetisor si migdalele si amesteca astfel incat sa le incorporezi frumos.

Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Imparte bezeaua in doua partie egale. Toarna pe fiecare tava cate o jumatate din bezea. Niveleaza bezeaua. Daca iti place, pe deasupra bezelei mai poti presara cateva migdale maruntite.

Da apoi tavile la cuptorul incins, pentru o ora. Dupa o ora, stinge focul si lasa bezeaua sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa, timp de 1 - 2 ore.

Cu ajutorul unui blender mixeza 600 grame de capsuni. Mixeza bine pana obtii un piure. Strecoara apoi piureul, indepartand semintele. Adauga apoi in piure 20 grame de zahar pudra.

Intr-un bol amesteca smantana cu restul de zaharu pudra. Amesteca smantana cu aproape tot piureul de capsuni. Amesteca bine.
 

Cum se serveste tortul de bezea cu capsuni
 

Pe un platou aseza prima foaie de bezea. Deasupra toarna jumatate din crema cu smantana si capsuni. Deasupra aseaza si cealalta foaie de bezea. Toarna restul de crema si orneaza cu restul de caspuni, taiate pe jumatate. Pudreaza cu putin zahar pudra si toarna restul de sos de capsuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare