Tortul de bezea si cafea este ideal pentru evenimentele festive. Desertul este aromat, cremos si delicat si se serveste cu un pahar de vin alb rece.


Ingrediente pentru tortul de bezea si cafea

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 175 grame zahar
  • 100 grame faina
  • 70 grame cacao
  • 50 grame unt


Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 125 grame zahar
  • 40 grame amidon
  • 500 grame smantana


Pentru bezea:

  • 50 ml apa
  • 180 grame zahar
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita esenta de cafea


Cum se prepara tortul de bezea si cafea

Pentru blat, amesteca ouale si zaharul. Incorporeaza treptat si faina si cacaoa, apoi untul usor topit. Toarna totul intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru crema, fierbe laptele cu batonul de vanilie. Separat, amesteca galbenusuruile cu zaharul si amidonul. Toarna laptele fiert peste galbenusuri si amesteca continuu, pana crema se ingroasa. Adauga apoi smantana si amesteca bine.

Pentru bezea, fierbe apa cu zaharul. Bate bine galbenusurile si adauga-le peste zahar. Amesteca bine si adauga si esenta de cafea.

Taie blatul in doua, unge cu crema si imbraca tot tortul in bezea. Lasa apoi la racit timp de 30 de minute.


Cum se serveste tortul de bezea si cafea

Tortul de bezea si cafea se serveste cu un pahar de vin.

Sursa foto: uktv.co.uk

  •   2013-02-22
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.