Tortul de morcovi in stil frantuzesc este delicat, aromat si foarte gustos. Se serveste ca tare, rece.

Ingrediente pentru tortul de morcovi in stil frantuzesc


4 oua
60 ml ulei
180 unt topit
5 ml extract de vanilie
280 grame faina
400 grame zahar
20 grame bicarbonat de sodiu
10 grame scortisoara
nucsoara
cuisoare
sare
375 grame morcov ras
60 grame stafide.

Pentru glazura:

450 grame crema de branza
110 grame unt
350 grame zahar pudra
extract de vanilie.

Cum se prepara tortul de morcovi in stil frantuzesc

Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt o tava si tapeteaza cu faina. Intr-un bol amesteca faina, zaharul, condimentele, bicarbonatul de sodiu si sarea. Cu ajutorul unui mixer, amesteca ouale. Adauga treptat uleiul, untul si vanilia.

Adauga faina si amesteca usor. Incorporeaza morcovii si stafidele si toarna compozitia in tava. Da tava la cuptor pentru 40 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.

Pentru glazura amesteca crema de branza cu untul. Adauga treptat si zaharul pudra si amesteca pana obtii o crema fina. Adauga si vanilia.

Taie blatul in doua felii si tapeteaza fiecare felie cu crema. Unge apoi si marginile cu crema de branza.

Cum se serveste tortul de morcovi in stil frantuzesc

Tortul de morcovi in stil frantuzesc se serveste ca atare, rece.
 

  •   2012-04-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii