Pregateste-le micutilor tai un tort special de Paste in trei culori. Ai nevoie de multe fructe si ciocolata, deserturile preferate ale copiilor.
Ingrediente pentru tortul de Paste in trei culori:
- 500 g cirese
- 200 g zahar
Pentru blat:
- 1 pachet cu unt
- 300 g zahar
- 3 linguri cu cacao
- 100 g ciocolata neagra menaj
- 3 linguri lapte
- 5 oua
- 8 linguri faina
Pentru crema:
- 1 l lapte
- 6 galbenusuri
- 200 g ciocolata alba menaj
- 2 plicuri gelatina
- 1 esenta de vanilie
Cum se prepara tortul de Paste in trei culori:
Amesteca ciresele cu zaharul intr-o cratita, la foc mic, pana obtii in sos.
Pentru blat, topeste ciocolata in baie de aburi, adauga zaharul, untul si laptele si lasa-le sa fiarba 5 minute. Da-le de pe foc si, dupa ce se raceste compozitia, adauga galbenusurile, faina, cacaua si albusurile batute spuma. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu faina si pune-o la cuptor 25 de minute.
Prepara crema punand la bain-marie amestecul din galbenusuri si lapte, adauga ciocolata si las-o pe foc pana se ingroasa. Adauga apoi gelatina inmuiata putin in apa, esenta de vanilie si amesteca.
Taie blatul pe jumatate, pune un sfert din crema si un strat de cirese, apoi din nou crema si cealalta jumatate de blat.
Cum se serveste tortul de Paste in trei culori:
Se serveste rece, presat cu fructe si frisca.
Sursa foto: luuux.com