Daca iti doresti un desert rafinat pentru cei dragi sau vrei sa le oferi o surpriza dulce copiilor de Sfantul Nicolae, poti pregati un tort aromat cu portocale si ciocolata alba.
Ingrediente pentru tortul de portocale de Mos Nicolae
Blat
250 g zahar
1 plic praf de copt
1/4 lingurita sare
5 oua
125 ml suc de portocale
50 ml lapte
300 g faina alba
Crema
200 g ciocolata alba
200 g frisca lichida
Decor
felii portocala
Cum se prepara tortul de portocale de Mos Nicolae
Pune ingredientele uscate (faina, praf de copt, sare) intr-un bol incapator si amesteca-le bine. Separat, mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, apoi adauga sucul de portocale si laptele. Amesteca cele doua compozitii si toarna aluatul intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt. Pune prajitura la copt circa 25 de minute.
Intre timp, pregateste crema de ciocolata alba. Pune ciocolata si frisca intr-un vas de inox si lasa-le sa se topeasca la bain-marie. Foloseste apoi mixerul la viteza mare pentru a obtine o spuma de ciocolata.
Taie tortul pe jumatate si pune crema de ciocolata intre cele doua blaturi obtinute.
Decoreaza tortul cu felii de portocala.
Cum se serveste tortul de portocole de Mos Nicolae
Serveste tortul dupa ce a stat la frigider minimum 2 ore.