Daca iti doresti un desert rafinat pentru cei dragi sau vrei sa le oferi o surpriza dulce copiilor de Sfantul Nicolae, poti pregati un tort aromat cu portocale si ciocolata alba.

Ingrediente pentru tortul de portocale de Mos Nicolae

Blat

250 g zahar

1 plic praf de copt

1/4 lingurita sare

5 oua

125 ml suc de portocale

50 ml lapte

300 g faina alba

Crema

200 g ciocolata alba

200 g frisca lichida
 

Decor

felii portocala

Cum se prepara tortul de portocale de Mos Nicolae

Pune ingredientele uscate (faina, praf de copt, sare) intr-un bol incapator si amesteca-le bine. Separat, mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, apoi adauga sucul de portocale si laptele. Amesteca cele doua compozitii si toarna aluatul intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt. Pune prajitura la copt circa 25 de minute.

Intre timp, pregateste crema de ciocolata alba. Pune ciocolata si frisca intr-un vas de inox si lasa-le sa se topeasca la bain-marie. Foloseste apoi mixerul la viteza mare pentru a obtine o spuma de ciocolata.

Taie tortul pe jumatate si pune crema de ciocolata intre cele doua blaturi obtinute.

Decoreaza tortul cu felii de portocala.

Cum se serveste tortul de portocole de Mos Nicolae

Serveste tortul dupa ce a stat la frigider minimum 2 ore.

  •   2012-12-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.