Ingrediente pentru tortul Pavlova
- 6 albusuri
- 300 grame zahar
- 600 grame smantana pentru frisca
- 1 kg dulce de leche
- 3-4 banane
- sare
- o fiola esenta de vanilie
Cum se prepara tortul Pavlova
Intr-un bol, amesteca albusurile de ou cu un praf de sare, pana cand obtii o spuma consistenta. Adauga apoi treptat si zaharul mixand foarte bine pana and acesta se topeste. La final adauga o fiola de esenta de vanilie.
Adauga jumatate din compozitia de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si restul intr-o alta tava de aceeasi dimensiune. Coace bezeaua timp de 24 de minute, sau pana cand devine usor aurie la suprafata. Lasa apoi bezeaua sa se raceasca in cuptor.
Sperata, intr-un bol bate smantana foarte bine pana obtii o frisca consisenta. Intr-un alt bol adauga jumatate din cantitatea de dulce de leche si amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.
Pe un platou asaza o foaie de bezea si adauga frisca amestecata cu dulce de leche. Presara apoi bananele si adauga restul compozitiei de dulce de leche. Pune si blatul al doilea si orneaza totul cu frisca. Decoreaza tortul dupa preferinte. Depoziteaza-l in frigider pana in momentul servirii.
Cum se serveste tortul Pavlova
Serveste tortul rece alaturi de un pahar de sampanie.
Sursa foto: cakes4wedding.blogspot.com