Tortul pufos cu zmeura si capsuni este ideal pentru mesele festive. Este apetisant, usor de preparat si cu un gust divin. Se poate orna si cu capsuni sau alte fructe.

Ingrediente pentru tortul pufos cu zmeura si capsuni


150 grame biscuiti
100 grame nuca de cocos
2 grame scortisoara
100 grame unt topit
2 albusuri
200 grame zahar
250 grame capsuni taiate pe jumatate
5 ml suc de lamaie
5 ml extract de vanilie
200 grame zmeura.

Cum se prepara tortul pufos cu zmeura si capsuni

Zdrobeste biscuitii si apoi amesteca cu nuca de cocos, scortisoara si untul topit. Preseaza apoi compozitia de biscuiti pe fundul unei forme rotunde tapetata cu hartie de copt. Da tava la frigider pana cand prepari compozitia.

Intr-un bol amesteca albusuruile cu zaharul, capsunile, sucul de lamaie si vanilia. Amesteca bine cu un mixer, timp de 10 minute, pana cand compozitia este pufoasa, iar zaharul s-a dizolvat.

Toarna apoi compozitia peste baza de biscuiti. Acopera cu hartie de copt si da la frigider pentru 4 ore.

Cand servesti, taie in triunghiuri si orneaza cu zmeura.

Cum se serveste tortul pufos cu zmeura si capsuni

Tortul pufos cu zmeura si capsuni se serveste rece.
 

  •   2012-05-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii