Deserturi

# merisoare #retete tort #tort #deserturi #tort rasturnat

Tort rasturnat cu smantana si merisor

Tortul rasturnat cu smantana si merisor este un desert fructat, cremos si nu foarte dulce, al carui aspect il recomanda pentru orice ocazie festiva.

Ingrediente pentru tort rasturnat cu smantana si merisor

  • 1/2 ceasca de unt
  • 2 cesti de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 350 g de merisor proaspat sau congelat
  • 1 1/2 ceasca de faina
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 6 linguri de unt
  • 1/2 ceasca de zahar
  • 1/2 ceasca de zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 3/4 ceasca de smantana

Cum se prepara tortul rasturnat cu smantana si merisor

Unge o tava pentru blat cu unt din abundenta. Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga o ceasca si jumatate de zahar si incorporeaza apa si scortisoara. Adu la fierbere si adauga merisorul. Pune compozitia in tava pregatita in prealabil.

Amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si, intr-un bol separat, amesteca cele 6 linguri ramase de unt cu zaharul alb si cu cel brun si adauga, treptat, ouale. Adauga si mixul de faina, esenta de vanilie si smantana, amestecand pana cand se omogenizeaza.

Adauga coca peste mixul cu merisor si pune tortul la copt timp de 50 de minute, in cuptorul preincalzit la 175 de grade. Lasa-l sa se raceasca 10 minute inainte de a-l rasturna.

Cum se serveste tortul rasturnat cu smantana si merisor

Acest tort se serveste rece sau la temperatura camerei, alaturi de bauturi calde, cum ar fi cafeaua cu scortisoara sau ceaiul de flori de portocal cu scortisoara.

Sursa foto: countrygirlgourmet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare