Turta dulce cu dovleac este usor de preparat, delicioasa si foarte aromata. Se serveste cu ceai cald, fiind o alegere perfecta in sezonul rece!


Ingrediente pentru turta dulce cu dovleac

  • 200 grame faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 250 grame piure dovleac
  • 120 grame unt
  • 100 grame zahar brun
  • 120 grame melasa
  • 10 grame ghimbir ras
  • 2 oua batute
  • 30 ml apa


Cum se prepara turta dulce cu dovleac

Incinge cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza cu hartie de copt o tava. Intr-un bol, amesteca faina cu sarea, praful de copt, ghimbirul, scortisoara si nucsoara.

In alt bol, amesteca piureul de dovleac cu untul topit, zaharul, melasa, ouale si apa. Toarna apoi aceste ingrediente peste faina si amesteca bine.

Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 60 de minute. Cand este gata, lasa turta dulce sa se raceasca in tava timp de 10 minute.

Lasa apoi sa se mai raceasca timp de 30 de minute. Taie apoi felii sau in diverse forme.


Cum se serveste turta dulce cu dovleac

Turta dulce cu dovleac se serveste cu ceai cald sau cu un pahar de vin fiert.

Sursa foto: healthy-delicious.com

  •   2012-12-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii