Turta dulce constituie unul dintre deserturile preferate ale copiilor in preajma sarbatorilor de iarna. Avantajul acesteia consa in faptul ca poate fi facuta in multe forme si decorata cu glazura si colorant alimentar.
Ingrediente pentru turta dulce de Craciun
- 4 1/2 cani faina
- 1 lingura scortisoara macinata
- 2 lingurite ghimbir macinat
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 cana unt
- 1.2 cana zahar brun
- 2 oua
-
3/4 cana melasa.
Cum se prepara turta dulce de Craciun
Amesteca faina, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul si bicarbonat de sodiu. Bate bine untul impreuna cu zaharul intr-un castron. Adauga ouale, pe rand, apoi melasa. Pune aceasta compozite peste cea cu faina, treptat, amestecand dupa fiecare adaugare, pentru a obtine un aluat compact. Ruleaza aluatul si apoi da-l la frigider 2 ore, invelit in folie de plastic, pana s-a intarit.
Intinde aluatul si taie-l in forma dorita, folosind forme pentru prajituri. Poti face stelute, omuleti, inimioare, casute etc. Da-le la cuptor la 195 grade Celsius pana cand devin auriu-maronii.
Cum se serveste turta dulce de Craciun
Turta dulce se serveste la temperatura camerei.
Sursa foto: smartwomanonline.com