Deserturi

#lamaie #smantana

Un desert usor, prajitura cu lamaie si smantana

Prajitura cu lamaie si smantana combina acrisorul savuros al lamaii cu savoarea din frisca. Rezultatul este un desert delicios, care ii va bucura pe cei care il degusta.

Ingrediente pentru prajitura cu lamaie si smantana:

  • 2 cani de faina
     
  • 2 lingurite de praf de copt
     
  • 1 lingura de sare
     
  • 1 cana de unt, lasat la temperatura camerei
     
  • 2 cani de zahar
     
  • 3 oua
     
  • zeama de la o lamaie mare
     
  • 1 cana de smantana

Pentru glazura de lamaie ai nevoie de:

  • un sfert de cana de unt topit
     
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat
     
  • 2 cani de zahar tos, pentru ornat.
     

Cum se prepara prajitura cu lamaie si smantana:
 

  • Incalzeste cuptorul, dand focul la treapta 3.
     
  • Unge cu unt din abundenta o tava de copt lunga de aproximativ 25-30 de centimetri.
     
  • Intr-un bol cerne faina, praful de copt si sarea si da-l deoparte.
     
  • Intr-un alt bol pune 1 cana de unt si cele 2 cani de zahar si amesteca-le cu mixerul pana cand devin o crema usoara si pufoasa.
     
  • Adauga pe rand ouale, amestecand bine cu mixerul dupa fiecare adaugare, mergand din cand in cand si spre fundul bolului pentru a nu ramane ingrediente neamestecate.
     
  • Adauga zeama de lamaie.
     
  • Adauga amestecul de faina, praf de copt si sare din primul bol, alternand adaugarea cu adaugarea de smantana, in trei reprize. Treci cu amestecatul nu numai prin fundul bolului, ci si pe partile laterale.
     
  • Pune amestecul rezultat in tava si da tava la cuptor pentru 55-60 de minute sau pana cand scobitoarea cu care incerci aluatul ramane curata.
     
  • Intre timp fa glazura de lamaie, amestecand lamaia cu zaharul tos pana cand devin crema.
     
  • Scoate prajitura din cuptor si las-o 10 minute sa se raceasca.
     
  • Rastoarna cu grija prajitura pe un platou si stropeste-o cu glazura.
     

Cum se serveste prajitura cu lamaie si smantana:
 

  • Se serveste rece.


Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare