Vafele cu ghimbir si dovleac constituie un desert delicios, specific in special sezonului rece. Poti folosi condimente care se potrivesc foarte bine cu dovleacul, precum scortisoara.

Cum se prepara vafele cu ghimbir cu dovleac

  • 1 1/4 cana faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 cana ghimbir taiat fin
  • 2 oua mari
  • 3/4 cana lapte batut
  • 1/2 cana piure de dovleac
  • 1/2 cana zahar
  • 3/4 cana extract de vanilie
  • 3 linguri unt nesarat, moale.

Cum se prepara vafele cu ghimbir cu dovleac

Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, ghimbirul si scortisoara intr-un castron. Ia doua linguri din aceasta compozitie si amesteca-le cu ghimbirul intr-un alt vas.

Amesteca ouale, laptele batut, dovleacul, zaharul si vanilia in alt recipient. Amesteca apoi cu compozitia de faina. Adauga untul si apoi compozitia cu ghimbir.

Incinge aparatul de facut vafe si toarna 1/2 compozitie pentru fiecare bucata.
 

Cum se servesc vafele cu ghimbir cu dovleac
 

Se servesc calde, cu sosuri dulci.

Sursa foto: jellyjules.com
 

  •   2012-01-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii