Zabaglione este un desert traditional italienesc, foarte apreciat. Este usor de preparat, are o consistenta cremoasa si un gust rafinat. Se serveste cu capsuni si frisca.
Ingrediente pentru zabaglione
6 galbenusuri
75 grame zahar
150 ml coniac
coaja rasa de lamaie
scortisoara
extract de vanilie
200 grame smantana pentru frisca
capsuni
biscuiti.
Cum se prepara zabaglione
Intr-un bol metalic amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, scortisoara si vanilia. Adauga si coniacul.
Umple pe jumatate o cratita cu apa si lasa la fiert. Aseaza bolul deasupra si amesteca continuu, pana cand crema isi tripleaza volumul. Ia crema de pe foc si mai amesteca timp de 1 - 2 minute.
Transfera crema calda in pahare inalte. Bate bine smantana pana obtii o frisca consistenta.
Cum se serveste zabaglione
Zabaglione se serveste cu frisca, capsuni si biscuiti faramitati.
#retete #frisca #deserturi #biscuiti #zabaglione
Zabaglione
Zabaglione Zabaglione este un desert traditional italienesc, foarte apreciat. Este usor de preparat, are o consistenta cremoasa si un gust rafinat. Se serveste cu capsuni si frisca.- 2012-05-11 2012-05-11
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa