Zabaglione este un desert traditional italienesc, foarte apreciat. Este usor de preparat, are o consistenta cremoasa si un gust rafinat. Se serveste cu capsuni si frisca.

Ingrediente pentru zabaglione


6 galbenusuri
75 grame zahar
150 ml coniac
coaja rasa de lamaie
scortisoara
extract de vanilie
200 grame smantana pentru frisca
capsuni
biscuiti.

Cum se prepara zabaglione

Intr-un bol metalic amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, scortisoara si vanilia. Adauga si coniacul.

Umple pe jumatate o cratita cu apa si lasa la fiert. Aseaza bolul deasupra si amesteca continuu, pana cand crema isi tripleaza volumul. Ia crema de pe foc si mai amesteca timp de 1 - 2 minute.

Transfera crema calda in pahare inalte. Bate bine smantana pana obtii o frisca consistenta.

Cum se serveste zabaglione

Zabaglione se serveste cu frisca, capsuni si biscuiti faramitati.
 

  •   2012-05-11
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.