De Ziua Indragostitilor, deserturile devin o adevarata arma a seductiei in cuplu. Indiferent ca sunt cu ciocolata, frisca sau fructe sau ca adaugi un strop de inspiratie afrodiziaca in ele, deserturile reprezinta cireasa de pe tort a oricarei cine romantice de Valetine's Day. Prepara trei retete delicioase cu care sa-ti cuceresti iubitul, inspirate dintr-una dintre cele mai rafinate bucatarii ale lumii: frantuzeasca.
Briose-inimioare cu ciocolata neagra
Ingrediente (2 persoane):
- 15 g unt
- 40 g ciocolata neagra + 2 patratele
- 10 g zahar
- 10 g faina
- 1 ou
Cum se prepara:
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Topeste intr-un vas, pe foc, ciocolata si untul. Intr-un castron separat, bate oul si amesteca-l cu zaharul. Apoi, adauga faina si ciocolata topita cu unt si amesteca bine compozitia.
Toarna compozitia in doua forme de inimioare (din silicon) pana la jumatatea lor, adauga cate un patratel de ciocolata in fiecare si completeaza pana sus cu restul de compozitie.
Baga formele la cuptor timp de 8 minute. Briosele-inimioare se servesc calde.
Mere caramelizate "indragostite"
Ingrediente (2 persoane):
- 4 mere rosii, medii
- 1 kg de zahar
- 400 ml apa
- 2 felii de turta dulce
- 15 g nuci de pin
- 15 g nuci maruntite
- 15 g fistic
- 15 g seminte de susan
Cum se prepara:
Decojeste doua mere si taie-le cubulete. Caleste-le un pic, intr-o tigaie, cu 30 de g de zahar si 10 g de unt. Adauga turta dulce taiata cubulete, nucile maruntite, cele de pin si fisticul. Mai lasa 1-2 minute si apoi opreste focul.
Taie capacul celor doua mere ramase, scobeste miezul si adauga in interiorul lor compozitia formata din mere, turta dulce si nuci.
Prepara caramelul dintr-un kilogram de zahar, 400 de ml apa si seminte de susan. Cand este gata, treci fundul merelor umplute prin caramel.
Asaza-le pe un platou, pune-le capacul si infige in ele un bat aromat de vanilie sau orice alt obiect decorativ doresti.
Fructe "dichisite" trase in ciocolata
Ingrediente:
- capsuni
- struguri
- ananas
- zmeura
- mere
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g ciocolata alba
Cum se prepara:
Se curata fructele, acolo unde este cazul, si se taie cubulete de marime medie. Se pun pe un platou.
Separat, se topeste ciocolata, in doua vase diferite, unul pentru cea alba, celalalt pentru cea neagra.
Fructele se infig in bete subtiri (de frigarui) si se dau fie printr-unul, fie prin ambele tipuri de ciocolata, dupa preferinta.
Foto: Thedemoiselle.com