1. Mini tarte cu dolveac si unt
Sursa foto: finecooking.com
Ingrediente pentru mini tartele cu dovleac si unt
Pentru aluat:
- 3 c upe faina
- 1 cupa zahar
- Nucsoara
- Sare
- 1 cupa de unt inghetat
- ½ cupa apa inghetata
Pentru umplutura:
- 2 cupe de piure de dovleac de la cutie
- 1 cupa zahar brun
- 2 oua
- Vanilie
- ½ cupa unt topit
- Nucsoara
- Scortisoara
- Cuisoare
- Ghimbir
- 2 lingurite faina
Pentru topping:
- ½ cupa faina
- ½ cupa seminte dovleac
- ½ cupa zahar brun
- ¼ cupa unt
- Nucsoara
Cum se prepara mini tartele cu dovleac si unt:
Cuptorul este la 200 de grade Celsius.
Blat: Se amesteca ingredientele. Se taie in cercuri mici si se pun in forme de briose.
Umplutura: Se amesteca ingredientele si se adauga peste aluat.
Topping: Se amesteca ingredientele si de adauga peste tarte. Se coace totul timp de 20 minute.
2. Gogosi cu dovleac la cuptor
Sursa foto: brooklynfarmgirl.com
Ingrediente pentru gogosile cu dovleac:
- 2 cupe de faina
- 2 lingurite de condimente de dovleac
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 1 conserva de piure de dovleac
- 1 cupa si jumatate de zahar
- 1/3 de cupa de ulei
- 4 lingurite de unt topit
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 3 oua mari
Pentru topping:
- ¾ cupa zahar
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- 3 lingurite de unt nasarat topit
Cum se prepara gogosile cu dovleac:
Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se amesteca faina, condimentele de dovleac, sarea si praful de copt. Se bat ouale cu piureul de dovleac, cu uleiul, zaharul, untul si vanilia in alt bol. Se amesteca cele doua mixuri impreuna pana cand sunt complet integrate.
Se umplu formele de cuptor pana cand sunt aproape pline. Se coc aproximativ 15 minute, pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.
Preparare topping:
Se amesteca impreuna zaharul si scortisoara. Se ung gogosile cu unt si poi se introduc in mix una cate una.
3. Biscuiti cu dovleac si fulgi de ciocolata
Sursa foto: cookingclassy.com
Ingrediente pentru biscuitii cu dovleac si fulgi de ciocolata
- ½ cupa unt
- ¼ cupa zahar
- ¼ cupa zahar brun
- 1 ou
- 1 lingurita de vanilie
- ½ cupa de piure de dovleac
- 1 ½ de cupa de faina
- 1 lingurita de praf copt
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- ½ lingurita de nucsoara
- 1/8 lingurita de cuisoare
- 1/8 lingurita de ghimbir
- ½- ¾ cupa de fulgi de ciocolata
Cum se prepara biscuitii cu dovleac si fulgi de ciocolata
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se amesteca zaharul si untul pana devin usoare si pufoase, aproximativ 5 minute. Se adauga ouale, vaniliea si piureul de dovleac si se amesteca bine, pana la omogenizare! Intr-un alt bol se amesteca faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoarele ghimbirul si fulgii de ciocolata, apoi se incorporeaza peste amestecul de ingrediente ude.
Din aluatul obtinut se formeaza bile de marimi identice, care se adauga pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc timp de 8-10 minute. Se lasa 5 minute pana se scot din tava.