Deserturi

#desert de post # retete prajituri #prajitura de post #prajitura #retete de post #desert

3 deserturi fabuloase de post

Pentru multi dintre noi, testul care ne pune cel mai mult la incercare atunci cand tinem post este acela de a ne abtine de la dulciuri. Insa, nu disperati: vestea buna este ca oricine isi poate satisface papilele gustative si cu dulciuri de post, pe care le poate prepara urmand cateva retete simple si delicioase.

Negresa cu gem de visine



Ingrediente

  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu apa
  • 3-4 linguri de dulceata de visine
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 cani de faina
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri de cacao pudra
  • zahar pudra
  • un praf de sare

Cum se prepara

Intr-un ibric adauga apa si o cana de zahar si fierbe-le la foc mic pana cand zaharul se topeste. Stinge focul si adauga uleiul.

Intr-un bol, amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt, sarea si cele 200 de grame de zahar. Amesteca bine, apoi incorporeaza treptat apa si mixeaza bine pana se formeaza o pasta. La final incorporeaza dulceata.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Coace prajitura timp de 40 de minute. Las-o sa se raceasca apoi presara zahar pudra pe deasupra.

Sursa foto principala: jamalafoods.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare