Deserturi

#desert ciocolata #serbet #budinca #desert #trufe

3 deserturi rapide cu ciocolata

Ciocolata! Probabil ca nu exista om pe lumea asta caruia sa nu ii placa ciocolata. De aceea, iti propunem cateva retete care au la baza acest ingredient-minune. Se prepara rapid, au o textura delicata si un gust intens.

Budinca dubla din ciocolata

Sursa foto: foodandwine.com

Ingrediente:

Primul strat:

  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 30 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri unt

Al doilea strat:

  • 80 g ciocolata
  • 50 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g sos de fructe

Cum se prepara:

Pentru primul strat, bate ouale cu zaharul. Pune laptele la incalzit si adauga in el ciocolata, amestecand pana se topeste. Adauga acest amestec incet peste zaharul cu ou si amesteca bine. Toarna-l in forme ceramice tip ramekins pe care unge-le inainte cu putin unt topit. Aseaza vasele intr-o tava inalta in care ai turnat apa si da-le jumatate de ora la cuptor.

Pentru cel de-al doilea strat, bate bine ouale si zaharul timp de 5 minute. Topeste ciocolata si adaug-o in ou. Amesteca bine si adauga sosul de fructe (un sirop mai gros, care poate fi de mere, de gutui). Toarna amestecul peste primul strat din budinca, pune formele inapoi in apa si da la cuptor pentru alte 30 de minute, pana cand se intareste in mijloc compozitia. Se serveste cu frisca.

Sursa foto principala: goicecreamgo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare