- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Budinca dubla din ciocolata
Sursa foto: foodandwine.com
Ingrediente:
Primul strat:
- 50 g zahar
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 30 g ciocolata amaruie
- 2 linguri unt
Al doilea strat:
- 80 g ciocolata
- 50 g zahar
- 3 oua
- 50 g sos de fructe
Cum se prepara:
Pentru primul strat, bate ouale cu zaharul. Pune laptele la incalzit si adauga in el ciocolata, amestecand pana se topeste. Adauga acest amestec incet peste zaharul cu ou si amesteca bine. Toarna-l in forme ceramice tip ramekins pe care unge-le inainte cu putin unt topit. Aseaza vasele intr-o tava inalta in care ai turnat apa si da-le jumatate de ora la cuptor.
Pentru cel de-al doilea strat, bate bine ouale si zaharul timp de 5 minute. Topeste ciocolata si adaug-o in ou. Amesteca bine si adauga sosul de fructe (un sirop mai gros, care poate fi de mere, de gutui). Toarna amestecul peste primul strat din budinca, pune formele inapoi in apa si da la cuptor pentru alte 30 de minute, pana cand se intareste in mijloc compozitia. Se serveste cu frisca.
Sursa foto principala: goicecreamgo.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina