Pentru un Valentine's Day memorabil incerca una din urmatoarele trei deserturi de poveste.
Buchet de Valentine's Day
Ingrediente:
- 100 gr unt nesarat, zahar granulat,
- 60 gr zahar brun,
- 1 ou mare,
- 1 si 1/2 lingurita extract de vanilie,
- 3/4 lingurita praf de copt,
- 1/2 lingurita cardamom,
- 1/4 lingurita sare,
- 420 gr faina,
- gheata pentru decor,
- forma de taiat prajituri (inima),
- bete de bambus,
- culoare rosie alimentara,
- pahare inalte,
- zahar granulat.
Mod de preparare:
Se bate unul cu zaharul intr-un bol mare pana devine pufos. Se bate oul, se adauga vanilia, parful de copt, cardamomul si sarea. Se adauga treptat faina si se omogenizeaza. Se formeaza un disc de aluat care se acopera cu folie de plastic si se pune la frigider pentru o ora. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se intinde o foate de aluat si se taie 8 inimioare cu taietorul de prajituri. Transfera 4 inimi in tava, pe o foaie de copt si se introduce un bat de bambus in fiecare inima. Se coc 12 - 14 minute sau pana devin aurii pe margine. Se coc si restul de inimi. Se imparte glazura in 3 boluri - unul colorat cu rosu, altul roz, al treilea ramane alb. Se pune jumatate din continututul fiecarui bol in pungi de patiserie separate si se decoreaza inimile. Se lasa sa se usuce complet si se decoreaza dupa dorinta.
Urmeaza sa se asambleze paharele, astfel incat sa arate cat mai festiv.
Trufe de ciocolata
Ingrediente:
- 180 grame smantana,
- 1/4 lingurita ness,
- 100 gr ciocolata dulce tocata fin,
- 100 gr ciocolata semidulce tocata fin,
- 1 lingurita estract de vanilie,
- doua linguri unt nesarat,
- 1/4 lingurita sare;
Pentru ciocolata alba:
- 60 gr samantana,
- 200 gr ciocolata alba tocata marunt,
- 1 si 1/2 lingurita lichior crema irlandeza sau extract de vanilie,
- 1/4 lingurita sare;
Pentru glazura:
- fistic tocat,
- alune tocate,
- zahar praf,
- cacao,
- fulgi de nuca.
Mod de preparare:
Intr-o cratita medie incalzeste smantana pana ajunge la fierbere. Se ia de pe foc si se adauga ness-ul, ciocolata dulce si semidulce si se amesteca pana la omogenizare completa. Se adauga vanilia, untul si sarea si se transfera amestecul intr-un vas, se acopera cu folie de plastic si se tine la rece cel putin 2 ore. Se repeta reteta de trufe folosind smantana, ciocolata alba, lichiorul irlandez sau vanilia si sare. Se scoate suficienta ciocolata pentru a forma bomboanele in forma de bile care se ruleaza intre palme pana cand suprafata devine complet neteda. Se rotesc bilele in topping, scurgand excesul. Depoziteaza trufele intr-un recipient etans, punand hartie ceruita intre straturi si se tin la frigider 3 zile.
Briose de cicocolata Love Bugs
Ingrediente
Pentru briose:
- 120 gr faina,
- 3 linguri cacao neagra neindulcita,
- o ligurita praf de copt,
- 1/4 lingurita sare,
- 4 albusuri mari,
- 2 linguri ulei de rapita,
- o lingurita extract de vanilie,
- 50 gr ciocolata dulce;
Pentru decor:
- 3 albusuri mari,
- 1/2 lingurita crema tartar,
- 450 gr zahar praf,
- colorant alimentar rosu,
- inimi de zahar rosii, roz si albe.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si pregateste o tava pentru briose. Intr-un bol mare amesteca zaharul, faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol mediu bate albusurile spuma, adauga uleiul si vanilia. Pune amestecul de albus in amestecul de faina si omogenizeaza. Adauga si ciocolata. Imparte compozitia in cupele de briose si coace intre 7 si 9 minute. Scoate din forme si lasa-le la racit. Decoreaza-le dupa dorinta.