Ce iti trebuie pentru blat:
- 250 gr miere
- 250 gr zahar
- 3 oua
- 80 unt
- 1 lingurita cu varf - bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- 600 gr faina
- praf de scortisoara si cuisoare ( aprox. 10 gr din fieacare)
- 1 lingura cu varf cacao
- o esenta de vanilie
Ce iti trebuie pentru glazura:
- 2 albusuri
-
200 gr zahar
Se pun pe foc mierea, zaharul si untul. Se lasa pana se topeste zaharul ( se amesteca incontinuu) apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga oule batute, iar apoi putin cate putin faina amestecata cu condimentele (scortisoara, cuisoarele si esenta de vanilie - poti sa pui dupa gust, important este sa iti placa tie). Se amesteca toate pana se omogenizeaza compozitia. Apoi se lasa la odihnit aproape 2 ore, compozitia fiind invelita in folie de aluminiu.
Dupa ce au trecut cele doua ore din aluat incep sa se faca bilute de cca 30-40 gr. Se aseaza pe o tava tapetate cu hartie de copt. Se coc la 180 de grade pentru, aproximativ, 10 – 20 de minute.
Dupa ce se raceasc se glazureaza. Glazura este foarte simplu de facut: trebuie doar sa batem bine albusurile cu zaharul pana se formeaza o glazura ferma si lucioasa.