Ingrediente:
- 5 banane
- 300g faina fara gluten
- O lingurita si jumatate praf de copt (fara gluten)
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita nucsoara
- 1/8 lingurita ghimbir (pulbere)
- 2 oua
- 100g unt topit (sau ulei vegetal)
- 200g zahar (poate fi inlocuit cu indulcitor daca nu consumi zahar, sau poti sa nu il adaugi deloc, bananele fiind dulci)
- 100g nuci tocate marunt (pot fi inlocuite cu alune de padure, migdale sau orice ai prin casa).
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, adauga bananele, cu tot cu coaja. Inteapa coaja din loc in loc si coace-le timp de 15 minute. Lasa-la sa se raceasca in tava.
Intre timp tapeteaza o tava pentru cozonac cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, sarea, nucsoara si ghimbirul. Amesteca totul pana cand ingredientele sunt distribuite uniform.
Intr-un alt bol adauga ouale, zaharul, untul, si bananele curatate de coaja si pasate. Amesteca pana la omogenizare. Adauga nucile si amesteca pana la omogenizare, apoi, incorporeaza mixul de faina.
Toarna compozitia in tava pregatita si las-o la cuptor timp de 55-60 de minute.
Cand este gata scoate banana bread-ul din tava si las-o la racit pe un gratar. Tai-o dupa ce s-a racit complet. O poti servi ca gustare alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Sursa foto: unsplash.com