Basboosa este un preparat exotic, in care ingredintele principale sunt grisul si migdalele.
Ingrediente pentru basboosa
Blat
0,5 kg gris
50-60 g unt topit
300 g zahar
300 g iaurt gras
50 g migdale tocate
1/2 lingurita drojdie uscata
Sirop
100 ml apa
1 lamaie (zeama)
100 g zahar
Cum se prepara basboosa
Amesteca iaurtul si zaharul, adauga treptat grisul, apoi pune untul topit si drojdia uscata. Incorporeaza migdalele maruntite.
Pune acest amestec intr-un vas termorezistent, uns cu unt si lasa-l la odihna, cateva ore. Portioneaza aluatul in forme geometrice egale, apoi pune-l la copt, circa 30 de minute, la foc mediu.
Dupa acest timp, scoate aluatul si decoreaza-l cu migdale intregi, pe suprafata fiecarei portii obtinute. Baga basboosa din nou la cuptor, pana capata o culoare aurie.
Lasa desertul la racit si prepara siropul.
Fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie, pana obtii un sirop gros.
Toarna siropul peste prajitura, chiar inainte de servire.
Cum se serveste basboosa
Serveste basboosa cu siropul de lamaie.
Foto: lilandra.com
- 2012-06-28 2012-06-28
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu