Daca ai pofta de un desert usor, fara prea multe calorii, poti pregati o bavareza de iaurt cu sos de capsuni.
Ingrediente pentru bavareza cu iaurt si sos de capsuni
Pentru bavareza
250 ml lapte integral
250 ml iaurt integral
250 ml smantana dulce
1 lingura zahar
3 foi gelatina
Pentru sos
300 g capsuni
100 g zahar
Cum se prepara bavareza cu iaurt si sos de capsuni
Pune gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, toarna laptele si zaharul intr-o cratita, apoi pune-le la fiert, amestecand din cand in cand.
Adauga gelatina stoarsa bine peste laptele clocotit, dizolv-o si lasa amestecul sa se raceasca.
Incorporeaza iaurtul si smantana batuta in amestecul anterior, amestecand totul de jos in sus, sa nu se lase compozitia.
Toarna bavareza intr-o forma de chec si da-o la frigider, minim o ora.
Intre timp, pregateste sosul de capsuni. Spala capsunile, curata-le de codite, mixeaza-le cu un blender si amesteca totul cu zahar.
Cum se serveste bavareza cu iaurt si sos de capsuni
Serveste bavareza cu sos de capsuni si decor de menta proaspata.
- 2012-05-15 2012-05-15
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu