Bezelele cu ciocolata si sos de caramel sunt gustoase, pufoase si cu un aspect spectaculos. Sunt ideale pentru mese festive . Se servesc cu smantana si sos de caramel . Le mai poti servi si cu fructe de padure.
Ingrediente pentru bezele cu ciocolata si sos de caramel
4 albusuri
350 grame zahar
10 grame cacao
5 ml otet
5 grame amidon
15 ml extract de vanilie
150 ml smantana
20 grame zahar pudra
250 grame zahar brun
110 grame unt
60 grame frisca.
Cum se prepara bezele cu ciocolata si sos de caramel
Incinge cuptorul la 150 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui mixer amesteca albusurile de ou cu putina sare, pana cand obtii o spuma. Adauga zaharul, cate o lingura pe rand si amesteca bine, pana obtii o bezea consistenta. Adauga si cacaoa, otetul, amidonul si o lingurita de vanilie si amesteca bine.
Cu o lingura sau un sprit formeaza bezelele pe tava. Da tava la cuptor la foc mic pentru 45 de minute.
Intre timp amesteca smantana cu zaharul pudra si vanilia. Acopera si da la rece. Intr-o cratita pe foc amesteca zaharul brun cu frisca, vanilia si untul. Lasa pe foc pana cand unutul s-a topit si ai obtinut un caramel.
Cum se servesc bezele cu ciocolata si sos de caramel
Bezelele cu ciocolata se servesc cu smantana rece si cu sosul de caramel.