Deserturi

#portocale #cirese #vanilie #nuci #biscuiti

Biscuiti cu cirese

Biscuitii cu cirese sunt potriviti pentru momentele in care servesti cafeaua sau ceaiul. Sunt aromati si gustosi si se prepara foarte repede. Ii poti servi si cu diverse creme si dulceturi .
 

Ingrediente pentru biscuitii cu cirese
 

  • 150 grame zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 10 ml suc de portocale
  • 20 grame coaja rasa de portocala
  • 10 ml extract de vanilie
  • 250 grame faina
  • 100 grame nuci
  • 5 grame praf de copt
  • sare
  • 250 grame cirese
  • 1 albus.

 

Cum se prepara biscuitii cu cirese
 

Intr-un bol amesteca zaharul cu ouale. Amesteca bine cu un mixer. Adauga uleiul, sucul si coaja de portocala si vanilia. Amesteca bine cateva minute.

Intr-un bol amesteca faina cu nucile, praful de copt si sare. Toarna apoi faina treptat peste compozitia cu oua. Amesteca bine cateva minute.

Incorporeaza in aluat si ciresele. Framanta apoi cu mainele acest aluat. Formeaza apoi doua rulade. Aseaza ruladele pe o tava tapetata cu hartie de copt .

Intr-un bol amesteca albusul cu putin apa si unge apoi cele doua rulade cu aceasta compozitie. Deasupra presara zahar. Da tava la cuptor pentru 30 - 35 de minute.

Lasa apoi sa se raceasca timp de 15 minute.

Taie ruladele in biscuiti grosi. Aseaza biscutii din nou pe o tava tapetata cu hartie de copt si mai da la cuptor pentru 10 minute.

Inainte de a servi, lasa biscuitii sa se raceasca complet.
 

Cum se servesc biscutii cu cirese
 

Biscuitii cu cirese se servesc ca atare. Sunt potriviti pentru cafeaua sau ceaiul de dimineata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete