Ingrediente pentru bomboanele cu merisoare uscate
- 1 si 1/2 lingura de fulgi de ovaz
- unt de migdale
- 5 lingurite de miere de albine
- sucul proaspat stors de la o portocala
- 1/2 de lingurita de extract de migdale
- merisoare uscate
- ciocolata alba
Cum se prepara bomboanele cu merisoare uscate
Adauga fulgii de ovaz intr-o rasnita si mixeaza bine pana se transforma in faina.
Separat, intr-o craticioara adauga untul de migdale si miere. Incalzeste-le la foc mic pana se topesc si obtii o compozitie omogena. Adauga apoi esenta de migdale si zeama de portocale. Continua sa amesteci pana cand zeama de portocala se incorporeaza in compozitie.
Ia apoi craticioara de pe aragaz si adauga faina de ovaz si merisoarele uscate. Amesteca totul foarte bine cu o spatula.
Formeaza bilute din aluatul obtinut si pune-le in forme de hartie pentru bomboane. Lasa-le la rece timp de 30-40 de minute.
Topeste o ciocolata alba. Adauga cate un bat in fiecare bomboana si scufunda bomboana in ciocolata. Daca vrei sa obtii si bomboane rosii, amesteca ciocolata cu putin coloran alimentar rosu. Orneza-le apoi dupa preferinte.
Pastreaza bomboanele la frigider pana in momentul servirii.
Sursa foto: pinterest.com