Deserturi

#migdale #cocos #desert #bomboane

Bomboane delicioase cu nuca de cocos si migdale

Bomboanele cu nuca de cocos si migdale sunt un desert delicios ce se prepara rapid, din doar cateva ingrediente. Acestea vor fi apreciate de intreaga familie.

Ingrediente:

  • 3/4 cana lapte condensat, indulcit
  • 400 grame fulgi de cocos
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • un praf de sare
  • 24 migdale intregi, neprajite
  • 1/2 cana ciocolata neagra, topita

Cum se prepara:

Intr-un castron incapator adauga laptele, fulgii de cocos, esena de migdale si un praf de sare. Amesteca compozitia foarte bine, pana la omogenizare.

Formeaza din aceasta 24 de bilute de marime egala si aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune pe fiecare biluta cate o migdala.

Adauga tava la cuptorul incins la 180 de grade timp de 15-17 minute sau pana devin aurii. Scoate tava din cuptor si lasa bomboanele sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit glazureaza bomboanele cu ciocolata topita.

Cum se servesc:

Bomboanele de nuca de cocos si migdale pot fi servite alaturi de o cupa cu sampanie.

Sursa foto: southernliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului