Ingrediente pentru briose cu banane si ciocolata
- 2 banane mari, pasate;
- 40 g nuci, zdrobite;
- 80 g ciocolata alba;
- 350 g faina alba;
- 2 lingurite si jumatate praf de copt;
- 100 g zahar pudra;
- 120 g unt, la temperatura camerei;
- 2 oua;
- 300 ml lapte;
- 1/4 lingurita sare.
Cum se prepara briosele cu banane si ciocolata
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si unge formele de briose. Intr-un vas, amesteca faina si praful de copt. Adauga zaharul si sarea. Topeste untul la foc mediu intr-o tigaie, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si adauga ouale si laptele. Dupa ce ai obtinut o compozitie uniforma, adauga faina cu piureul de banane, ciocolata alba maruntita si miezul de nuca. Toarna compozitia in forme si da-le la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, pana ce briosele devin aurii.
Cum se servesc briosele cu banane si ciocolata
Briosele cu banane si ciocolata se servesc calde sau reci cu zahar pudra pe deasupra. In sezonul rece, savureaza-le la micul dejun alaturi de un pahar de lapte cald cu un praf de scortisoara.
Sursa foto: gracessweetlife.com