Deserturi

#briose #faina #zahar #scortisoara #dovleac

Briose cu dovleac

Briosele cu dovleac sunt gustoase si foarte aromate. Le poti servi atunci cand ai pofta de ceva bun. Sunt ideale si pentru ocaziile speciale.
 

Ingrediente pentru briose cu dovleac
 

  • 7 grame drojdie uscata
  • 50 ml apa calduta
  • 250 grame piure de dovleac
  • 450 grame faina
  • 100 grame zahar brun
  • 4 oua
  • 130 grame unt
  • 1 galbenus de ou
  • 20 ml lapte
  • scortisoara
  • nucsoara
  • sare
  • zahar alb .


Cum se prepara briosele cu dovleac
 

Intr-un bol amesteca drojdia cu un praf de zahar alb in apa calduta. Amesteca bine ingredientele si lasa-le cateva minute sa se odihneasca.

Intre timp amesteca piureul de dovleac cu 250 grame faina, zahar brun, sare, scortisoara si nucsoara. Adauga compozitia cu drojdie peste cea de dovleac. Amesteca totul foarte bine, pana obtii o pasta omogena. Adauga si ouale, cate unul pe rand. Adauga 200 grame faina si amesteca totul foarte bine.

Adauga apoi si untul amestecand continuu, pana se incorporeaza bine. Adauga si restul de faina si amesteca foarte bine. Pune aluatul la dospit intr-un lighean curat. Lasa aluat sa creasca timp de 3 ore.

Cand a crescut, pune aluatul intr-o folie de plastic si tine-l peste noapte la frigider.

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge o tava pentru briose cu putin ulei. Taiae aluatul in mai multe parti. Fiecarei parti de aluat da-i o forma de mingiuta si lasa-le sa se odihneasca timp de 10 minute. Pune apoi fiecare mingiuta de aluat in formele speciale pentru briosa .

Unge fiecare briosa cu galbenus de ou si mai lasa sa creasca timp de 40 de minute. Da apoi tava la cuptor, timp de 20 - 30 de minute. Da apoi focul mai mic si mai lasa briosele la cuptor pana capata o culoare aurie.

Cand sunt gata, scoate briosele de la cuptor si lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.
 

Cum se servesc briosele cu dovleac
 

Briosele cu dovleac se servesc ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete