Ingrediente pentru briosele cu fistic
Pentru briose
- 175g unt, nesarat
- 75g faina integrala
- 140g fistic
- 1 plic praf de copt
- 175g zahar brun
- 2 oua mari
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri lapte
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie
Pentru glazura
- 290g mascarpone
- 50g unt
- 100g zahar pudra
Cum se prepara briosele cu fistic
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava pentru briose cu unt si tapeteaz-o cu faina.
Adauga fisticul in robotul de bucatarie si mixeaza-l bine pana se maruntesc. Adauga apoi restul ingredientelor peste fistic si continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena.
Cu ajutorul unei linguri umple formele de briose, lasand loc suficient in fiecare pentru a creste. Coace-le timp de 15 minute sau pana cand scobitoarea iese curata din acestea.
Scoate tava din cuptor si lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoate-le pe un platou.
Intre timp pregateste glazura. Intr-un castron pentru mixer adauga untul cu putina sare si bate-l spuma adauga apoi trei linguri de mascarpone si continua sa mixezi. Cand ai obtinut o crema omogena incorporeaza restul de macarpone apoi, treptat, adauga zaharul. Daca iti doresti o glazura aromata poti adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Lasa crema la frigider timp de 30 de minute, sau pana cand briosele s-au racit complet. Cu ajutorul unui pos decoreaza briosele cu crema obtinuta.
Sursa foto: homesandproperty.co.uk