Deserturi

#briose fistic # retete briose #deserturi #fistic #briose

Briose cu fistic, o reteta rapida ce te va cuceri pe loc

Ai musafiri si vrei sa-i impresionezi cu un desert savuros dar simplu? Sau pur si simplu vrei sa te rasfeti cu o briosa delicioasa in timp ce iti bei ceaiul/cafeaua? Iti recomandam briosele cu fistic. Sunt delicioase si foarte usor de preparat.

Ingrediente pentru briosele cu fistic

Pentru briose

  • 175g unt, nesarat
  • 75g faina integrala
  • 140g fistic
  • 1 plic praf de copt
  • 175g zahar brun
  • 2 oua mari
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie

Pentru glazura

  • 290g mascarpone
  • 50g unt
  • 100g zahar pudra

Cum se prepara briosele cu fistic

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava pentru briose cu unt si tapeteaz-o cu faina.

Adauga fisticul in robotul de bucatarie si mixeaza-l bine pana se maruntesc. Adauga apoi restul ingredientelor peste fistic si continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena.

Cu ajutorul unei linguri umple formele de briose, lasand loc suficient in fiecare pentru a creste. Coace-le timp de 15 minute sau pana cand scobitoarea iese curata din acestea.

Scoate tava din cuptor si lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoate-le pe un platou.

Intre timp pregateste glazura. Intr-un castron pentru mixer adauga untul cu putina sare si bate-l spuma adauga apoi trei linguri de mascarpone si continua sa mixezi. Cand ai obtinut o crema omogena incorporeaza restul de macarpone apoi, treptat, adauga zaharul. Daca iti doresti o glazura aromata poti adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Lasa crema la frigider timp de 30 de minute, sau pana cand briosele s-au racit complet. Cu ajutorul unui pos decoreaza briosele cu crema obtinuta.

Sursa foto: homesandproperty.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului