Ingrediente:
- 12 linguri de faina de grau
- 6 linguri de zahar brun
- 5 linguri de ulei de masline
- 3 oua
- 1 strop de lapte
- 1 mar
- 1 plic de praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- un praf de sare
- zahar pudra (pentru ornat)
Cum se prepara:
Intr-un vas incapator adauga ouale, zaharul, uleiul si laptele. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
Separat, intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Curata marul si rade-l pe razatoarea mare.
Incorporeaza amestecu de faina in cel umed. La final adauga si marul, impreuna cu coaja de lamaie.
Tapeteaza o tava de briose cu hartie speciala si umple formele cu aluat pana la 3/4 din capacitatea lor. Cand s-au copt, scoate-le din tava si lasa-le sa se raceasca, apoi pudreaza-le cu zahar pe desupra.