Ingrediente pentru briosele cu morcovi si mere
- 260g faina
- 150g zahar brun
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 si 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita sare
- 236 ml ulei de floarea soarelui
- 4 oua mari, batute bine
- 3 morcovi de dimensiuni medii
- 2 mere de dimensiuni medii
- 125g nuci pecan (sau nici normale)
- 15g fulgi de nuca de cocos
- Pentru glazura:
- 225g crema de branza, la temperatura camerei
- 4 linguri unt nesarat
- 1 lingurita extract de vanilie
- 260 g zahar pudra
Cum se prepara briosele cu morcovi si mere
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru briose cu hartii speciale.
Intr-un bol de dimensiuni mari amesteca faina, zaharul brun, praful de copt, bicarbonatul, cortisoare, nucsoare si sarea. Amesteca bine apoi incorporeaza ouale batute, morocovii, merele, nucile si cocosul. Amesteca bine pana la omogenizare.
Adauga compozitia in forme avand grija sa umplii doar 3/4 din acestea, pentru a avea loc sa creasca.
Coace briosele timp de 20-25 de minute. Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a adauga glazura.
Cand briosele s-au racit prepara glazura. Intr-un bol incapator adauga crema de branza, vanilia si untul. Mixeaza pana obtii o spuma. Treptat incorporeaza zaharul in compozitie.
Aplica glazura pe briose cu ajutorul unui sprit. Iti poti lasa imaginatia la contributie pentru a creea modele unice.
Sursa foto: cupcakediariesblog.com