Deserturi

#briose #oua paste #retete paste #stafide #oua

Briose cu oua de Paste

Briosele pot fi personalizate cu oua de Paste , pentru un aspect festiv, potrivit pentru aceasta sarbatoare.

Ingrediente pentru briose cu oua de Paste
 

  • 2 oua, batute
  • 1 ½ cani lapte
  • 2 cani faina
  • 2 cani ovaz
  • ½ cana zahar
  • ¾ cana ulei vegetal
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 ½ lingurita sare
  • 1 cana stafide
  • oua crude
     

Cum se prepara briosele cu oua de Paste
 

Amesteca faina cu ovazul, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron, amesteca ouale batute, laptele, stafidele si uleiul. Apoi aceasta compozitie toarna-o peste cea cu faina si amesteca, pentru a obtine un aluat.

Umple formele pentru briose cu aceasta compozitie. Apoi spala bine ouale crude, vopseste-le cu colorant alimentar, lasa-le sa se usuce bine si apoi pune cate un ou in fiecare briosa .

Da briosele la cuptor 20 de minute, la 220 grade Celsius.
 

Cum se servesc briosele cu oua de Paste
 

Se servesc dupa ce au ajuns la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare