Deserturi

#rubarba #calatorie in desert #briose

Briose cu rubarba

Briosele cu rubarba sunt usor de preparat si foarte aromate. Au un gust dulce acrisor si sunt potrivite pentru micul dejun. Aceste briose pot fi consumate si ca gustare la serviciu sau scoala. Le poti servi atat simple, cat si cu diverse dulceturi.
 

Ingrediente pentru briosele cu rubarba
 

  • 300 grame rubarba
  • 130 grame zahar brun
  • 300 grame faina
  • 5 grame praf de copt
  • 10 grame scortisoara
  • 2 oua batute
  • 200 ml lapte
  • 100 grame unt topit
  • zahar brun pentru decorat.
     

Cum se prepara briosele cu rubarba
 

Intr-un bol amesteca rubarba taiata cubulete cu zaharul brun. In alt bol amesteca faina cu praful de copt si scortisoara. In alt bol amesteca ouale cu lapte si untul topit. Incinge cuptorul si unge o tava pentru briose cu unt. Intr-o tava aseaza rubarba si da la cuptor pentru 10 - 15 minute .

Scurge apoi bine rubarba si usuc-o pe prosoape de bucatarie. Amesteca apoi faina cu ouale. Adauga si rubarba si amesteca incetisor. Toarna compozitia in formele de briose. Deasupra presara putin zahar brun.

Da tava la cuptor pentru 25 - 30 de minute.
 

Cum se servesc briosele cu rubarba
 

Briosele cu rubarba se servesc ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete