Deserturi

#briose # retete briose #briose ciocolata #dulciuri #deserturi de vara #briose de ciocolata

Briose de ciocolata cu glazura de vanilie si bomboane

Daca vrei sa le pregatesti micutilor tai un desert delicios si aspectuos, prepara-le niste briose de ciocolata cu glazura de vanilie, presarate cu bomboane gustoase, viu colorate.


Ingrediente pentru briosele cu glazura de vanilie si bomboane:

  • 2 cani de faina
  • 3 sferturi de cana de cacao neindulcita
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 100 g unt nesarat
  • 1 jumatate de cana de zahar
  • 2 lingurite extract de vanilie pura
  • 3 oua
  • 1 jumatate de cana de lapte integral
  • bomboane de menaj
  • glazura de vanilie


Cum se prepara briosele cu glazura de vanilie si bomboane:

Amesteca faina cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, mixeaza untul cu zaharul pana cand obtii o compozitie pufoasa. Pentru glazura, amesteca si esenta de vanilie cu ouale unul cate unul. Redu viteza mixerului si mai adauga putina faina si lapte daca mai este nevoie, apoi amesteca pana obtii o compozitie omogena.

Pune aluatul in forme de briose tapetate cu hartie de copt si lasa-le la cuptor 20-25 de minute.


Cum se servesc briosele cu glazura de vanilie si bomboane:

Briosele cu glazura de vanilie si bomboane se servesc reci, decorate cu bomboane colorate.

Sursa foto: realsimple.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare