Briosele de migdale cu gem sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru micul dejun sau pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce.
Ingrediente pentru briosele de migdale cu gem
- 300 grame faina
- 5 grame praf de copt
- 2 grame bicarbonat de sodiu
- sare
- 2 oua
- 100 grame zahar brun
- 200 ml lapte batut
- 50 ml suc de portocale
- 50 ml ulei de rapita
- 5 ml extract de vanilie
- 80 grame gem de zmeura
- 2 ml extract de migdale
- 100 grame migdale
- 10 grame zahar alb
Cum se prepara briosele de migdale cu gem
Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o tava de briose cu unt. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In alt bol amesteca ouale cu zaharul brun. Adauga laptele batut, sucul de portocala, uleiul si vanilia. Amesteca bine. Toarna peste ingredientele uscate si amesteca bine.
Toarna apoi in formele de briose doar pana la jumatate. Intr-un bol amesteca gemul cu extractul de migdale si adauga cate o lingura in fiecare brioasa. Deasupra adauga restul de aluat. Pe deasupra presara migdalele si zaharul.
Da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Cum se servesc briosele de migdale cu gem
Briosele de migdale cu gem se servesc ca atare.