Briosele de porumb constituie un desert simplu si gustos. Poti sa adaugi diverse alte ingrediente, precum mierea.
Ingrediente pentru briose de porumb
- 1 cana faina de porumb ;
- 1 cana faina;
- 1/3 cana zahar alb ;
- 2 lingurite praf de copt ;
- 1/2 lingurita sare;
- 1 ou batut;
- 1/4 cana ulei de canola ;
- 1 cana lapte.
Cum se prepara briosele de porumb
Amesteca intr-un castron faina, zaharul, praful de copt si sarea. Adauga apoi oul, uleiul si laptele. Amesteca cu grija, pana se omogenizeaza si obtii un aluat. Toarna aluatul in formele pentru briose si da-le la cuptor la 200 grade Celsius, pentru 20 de minute. Briosele sunt gata atunci cand trec de testul scobitorii. O scobitoare care iese curata din ele arata ca preparatul este facut.
Cum se servesc briosele de porumb
Briosele de porumb se lasa sa se raceasca pana cand ajung la temperatura camerei.