Ingrediente pentru briosele Red Velvet
- 350g faina
- 300g zahar
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 1 lingurita pudra de cacao
- 350 ml ulei
- 240g lapte batut, la temperatura camerei
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita otet de vin alb
- 1 fiola esenta de vanilie
- colorant alimentar rosu
Pentru glazura
- 250g unt nesarat, la temperatura camerei
- 450g crema de branza, la temperatura camerei
- 1 fiola esenta de vanilie
- 500g zahar pudra
Cum se prepara briosele Red Velvet
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Intr-o tava pentru briose adauga hartii speciale. Daca ai forme din silicon, unge-le cu putin unt sau ulei.
Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaoa. Amesteca-le bine.
Separat, intr-un bol pentru mixer bate ouale bine si adauga apoi laptele batut si otetul. Adauga cate putin colorant pana obtii o compozitie rosu inchis. Incorporeaza apoi vanilia si coaja de lamaie.
Cu ajutorul unei linguri incorporeaza ingredientele uscate in compozitia obtinuta. Adauga aluatul obtinut in formele pentru briose. Ai grija ca acestea sa fie pline doar in proportie de 2/3 deoarece se umfla.
Coace briosele la foc potrivit timp de 20-22 de minute.
Intre timp prepara glazura. Adauga intr-un castron incapator untul si mixeaza-l foarte bine. Incorporeaza treptat crema de branza si apoi vanilia. Mixeaza totul la viteza maxima pana obtii o crema spumoasa. Adauga treptat zaharul si continua sa mixezi.
Inainte de a adauga glazura peste briose lasa-le sa se raceasca complet. Le poti decora cu merisoare tocate marunt, cirese confiate sau bomboane decorative rosii.
Cum se servesc briosele Red Velvet
Serveste briosele Red Velvet alaturi de un pahar de sampanie.
Sursa foto: recipeshubs.com