Deserturi

#martha stewart #ghimbir #dovleac #bucatari celebri #guguluf

Bucatari celebri: Martha Stewart - Guguluf de sezon cu dovleac si ghimbir

Serialul nostru cu "Bucatari celebri" iti aduce astazi in prim-plan o reteta perfecta pentru sezonul in care ne aflam. Este vorba despre celebrul guguluf cu dovleac si ghimbir al indragitei Martha Stewart. Fie ca te gandesti sa prepari acest chec pentru musafirii pe care ii ai in weekend, fie ca il prepari pentru familie de sarbatori, cu siguranta vei face o impresie buna.


Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).


Guguluf de sezon cu dovleac si ghimbir

Ingrediente

  • 450 g faina pentru prajituri
  • 4 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura de ghimbir razuit
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 500 g zahar brun
  • 4 oua mari
  • 235 ml lapte batut
  • 350 g piure de dovleac
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pudra pentru decor


Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius. Intre timp, unge o forma de prajitura guguluf cu ulei, apoi presara faina si scutura excesul. Intr-un bol, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si sarea.

Separat, amesteca untul cu zaharul brun cu ajutorul unui mixer, pana cand obtii o compozitie pufoasa. Adauga ouale unul cate unul pana cand sunt bine incorporate. Redu viteza mixerului si adauga treptat faina si laptele batut peste unt. Cand obtii o compozitie omogena, adauga piureul de dovleac si amesteca totul din nou.

Toarna compozitia pe care o obtii in forma si asaz-o in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 55 de minute sau pana cand prajitura devine aurie. Lasa guguluful la racit pentru 30 de minute, apoi asaza-l pe un platou si decoreaza-l cu zahar pudra.

Guguluf de sezon cu dovleac si ghimbir



Sursa foto: marthastewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete