Deserturi

#placinta cu mere #retete Martha Stewart #reteta placinta

Bucatari celebri: Martha Stewart - Placinta de mere cu crusta dubla

Serialul cu bucatari celebri publicat de Acasa.ro se acomodeaza toamnei si incearca sa caute pentru tine cele mai savuroase retete cu ingrediente specifice acestui anotimp. Si, pentru ca este vineri, iar weekend-ul este cel mai prielnic moment pentru prepararea deserturilor, iti oferim o sugestie dulce tomnatica - placinta delicioasa de mere cu crusta dubla, scoasa "calda" din retetarul celebrei Martha Stewart!


Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).

Placinta de mere cu crusta dubla, gustul toamnei in bucataria ta:

Umplutura:

  • 1 galbenus mare de ou
  • 1 lingura de smantana
  • 1.5 kg de mere asortate
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 30 g de zahar granulat
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • un varf de lingurita de nucsoara
  • un varf de lingurita de sare
  • 1 lingura de unt nesarat

Crusta dubla:

  • 225 g unt nesarat
  • 375 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar


Mod de preparare:

Din ingredientele pentru crusta, prepara un aluat dens, in robotul de bucatarie, apoi da-l la frigider, timp de o ora. Imparte apoi aluatul in doua parti. Intinde bine una dintre bucati, pe o suprafata presarata cu faina, apoi asaza foaia obtinuta intr-o tava de placinta unsa cu unt. Baga tava la frigider, cam 30 de minute.

Amesteca bine smantana cu galbenusul de ou, intr-un bol, iar in altul, mai mare, amesteca merele rase, sucul de lamaie, zaharul, faina, scortisoara, nucsoara, sarea si apoi, pune-l in tava de placinta. Presara unt din loc in loc, peste mere.

Intinde si cealalta foaie de placinta si unge partea din interior cu amestecul de oua si smantana, inainte de a o pune in tava, peste mere. Apoi, asaz-o frumos in tava, aranjeaza-i marginile si bag-o la frigider, cam 15 minute.

Unge apoi placinta cu ce a ramas din amestecul de ou cu smantana, toarna zahar pe deasupra, infige o furculita, din loc in loc, pentru a permite aerului sa patrunda si bag-o la cuptor, la 425 de grade, timp de 25 de minute, apoi scade temperatura, la 350 de grade, pana se rumeneste.

Foto:Momsla.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului