Ingrediente pentru budinca cu mere coapte
- 1/2 cana unt topit
- 1 cana zahar alb
- 1 cana faina
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1 cana lapte
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 2 cani mere curatate si taiate cubulete mici
- 1 lingurita scortisoara
Cum se prepara budinca cu mere coapte
Preincalzeste cuptorul al 180oC
Adauga untul, zaharul, vanilia, faina, praful de copt, sarea si laptele intr-un castron pentru mixer. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena.
Intr-un vas pentru cuptorul cu microunde adauga merele si scortisoara. Coace-le la putere maxima pana cand merele se inmoaie (aproximativ 2-3 minute).
Unge un vas de yena cu unt si adauga compozitia preparata anterior. Peste aceasta adauga merele. Coace totul timp de 30 de minute, sau pana cand prinde o culoare aurie.
Cum se serveste budinca cu mere coapte
Serveste budinca cu mere coapte, la temperatura camerei, garnisita cu topping de caramel sau alaturi de o cupa de inghetata.
Sursa foto: foodnetwork.com