Budinca de cafea este un desert savuros pentru un praz de duminica impreuna cu prietenii. Se prepara din ingrediente simple si este gata in 1-2 ore.
Ingrediente pentru budinca de cafea
- 140 grame cafea tare
- 140 grame zahar
- 4 oua
- 60 ml lapte
- 1 varf de sare
Cum se prepara budinca de cafea
Pune laptele la fiert si lasa-l apoi la racit. Bate bine ouale, adauga zaharul, laptele si sarea. Apoi pune cafeaua.
Toarna compozitia intr-un recipient cu forma preferata si pune la bain marie. Lasa la foc mediu pana cand compozitia se intareste.
Lasa sa se raceasca si apoi presara cu zahar pudra .
Cum se serveste budinca de cafea
Se serveste calda sau rece. Daca o mananci rece, ar fi bine sa o dai la frigider 1 ora inainte de servire . O mai poti garnisi cu ciocolata rasa, fulgi de ciocolata, sirop de ciocolata, cu frisca sau chiar poti presara bucatele mici de nuca.