Deserturi

#budinca #cafea #lapte

Budinca de cafea

Budinca de cafea este un desert savuros pentru un praz de duminica impreuna cu prietenii. Se prepara din ingrediente simple si este gata in 1-2 ore.


Ingrediente pentru budinca de cafea
 

 

  • 140 grame cafea tare
  • 140 grame zahar
  • 4 oua
  • 60 ml lapte
  • 1 varf de sare


Cum se prepara budinca de cafea


Pune laptele la fiert si lasa-l apoi la racit. Bate bine ouale, adauga zaharul, laptele si sarea. Apoi pune cafeaua.
Toarna compozitia intr-un recipient cu forma preferata si pune la bain marie. Lasa la foc mediu pana cand compozitia se intareste.

Lasa sa se raceasca si apoi presara cu zahar pudra .


Cum se serveste budinca de cafea


Se serveste calda sau rece. Daca o mananci rece, ar fi bine sa o dai la frigider 1 ora inainte de servire . O mai poti garnisi cu ciocolata rasa, fulgi de ciocolata, sirop de ciocolata, cu frisca sau chiar poti presara bucatele mici de nuca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului