Deserturi

# budinca cocos #retete cocos #retete budinca #budinca

Budinca de cocos fara zahar

Budinca de cocos este unul dintre cele mai rafinate si populare deserturi din lume. Crema si aroma sa nu au termen de comparatie, de aceea este o optiune excelenta pentru iubitorii de dulciuri.

Reteta originala contine insa foarte multe calorii si zahara, de aceea nu trebuuie consumata regulat, mai ales de catre persoanele diabetice. Iti propunem insa o retete fara zahar si fara lapte, pe care o poti consuma ori de cate ori ai pofta de ceva dulce si bun:

Ingrediente:

    2 pahare de lapte degresat (400 ml)

    3 oua

    1 ceasca de cocos deshidratat (150 g)

    1 lingurita de esenta de vanilie (5 ml)

    3 lingurite de indulcitor (15 g)

    2 lingurite de indulcitor pentru caramel (10 g)

Cum se prepara: 

 Intr-o craticioara, amesteca 2 lingurite de indulcitor cu 2 lingurite de apa si amesteca-le pana cand se intareste compozitia. Mixeaza laptele cu vanilia, indulcitorul si nuca de cocos. Pune amestecul obtinut in cratita in care ai facut caramelul si pune compozita la cuptor, la 180 de grade Celsius, in baie marina, aproximativ 40 de minute.

 Cum se serveste:

Odata ce budinca este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca in mod natural. Se serveste rece de la frigider.

  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete