Deserturi

#budinca #mango #lapte

Budinca de mango

Budinca de mango este un desert sanatos si foarte bun la gust. O poti face in casa in doar 15 minute si te vei putea bucura de ea impreuna cu intreaga familie.


Ingrediente de care ai nevoie pentru budinca de mango
 

 

  • 2 fructe de mango mari, proaspete
  • 1 pachet gelatina pentru budinca
  • ½ cana apa
  • 1/3 cana zahar alb
  • 1 cana lapte de cocos , lapte normal sau lapte praf


Cum se prepara budinca de mango


Pentru a face o budinca de mango gustoasa, trebuie sa folosesti fructe coapte bine. Scoate miezul fructului si pune-l intr-un blender. Trebuie sa obtii o pasta fina.

Toarna apa intr-o cratita si pune-l la fiert. Cand ajunge la punctul de fierbere, ia-o de pe foc. Adauga apoi usor gelatina in timp ce amesteci, pentru a nu se face cocoloase. Pune apoi si zaharul in compozitie si amesteca in continuare, ca acesta sa se dizolve.

Intregul amestec toarna-l in blender peste piureul de mango. Pune apoi laptele de cocos. Daca nu ai lapte de cocos de buna calitate, atunci poti folosi lapte obisnuit, lapte praf sau chiar frisca. Pune blenderul in functiune astfel incat sa se faca o noua compozitie omogena.

Toarna totul in formele pentru budinca si da-le la frigider. O poti servi calda sau rece. Pentru cea de-a doua varianta, ar trebui sa stea la frigider in jur de 2 ore inainte sa fie servita.


Cum se serveste budinca de mango
 

Se serveste rece, garnisita cu bucatele de mango.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete