Deserturi

#caramel #panettone #budinca #resturi Sarbatori #budinca din panettone

Budinca din panettone cu caramel din resturile ramase de la sarbatori

Daca ai ramas cu bucati generoase de panettone de la sarbatori in camara, transforma-le intr-un desert delicios, care pe cat de pretentios pare, pe atat este de simplu de preparat!

 

Ingrediente pentru budinca din panettone cu caramel

Caramel

  • 300 g zahar brun pudra
  • 200 ml apa fierbinte


Budinca

  • 175 g panettone;
  • 50 g unt nesarat;
  • 50 g zahar brun pudra;
  • 6 oua mari, batute;
  • 400 ml lapte;
  • 280 ml smantana.


Mod de preparare pentru budinca panettone cu caramel

Prepara caramelul, punand pe foc zaharul si apa fierbinte. Amesteca pana cand zaharul se topeste, apoi da focul mai mare si lasa sa fiarba, pana cand caramelul devine auriu. Toarna-l intr-un bol de sticla termorezistent, avand grija sa acoperi cu caramel si marginile vasului.

Taie panettone felii groase de 1 cm si unge-le cu unt pe partea pe care le vei aseza pe marginile bolului cu caramel.

Amesteca cu mixerul ouale cu zaharul. Incalzeste laptele si smantana in acelasi bol, pana ajung la punctul de fierbere, apoi toarna-le peste oua si amesteca. Toarna amestecul in bolul decorat cu panettone pe margini, lasa zece minute sa absoarba lichidul, apoi baga-l la cuptor timp de aproximativ o ora.

Cum se serveste budinca din panettone cu caramel

Budinca se serveste la temperatura camerei, cu multa inghetata de vanilie pe deasupra.


Sursa foto: Formanandfield.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete