Deserturi

# nutella #retete #deserturi #budinca # budinca nutella

Budinca nutella

Budinca nutella este cremoasa, gustoasa si aromata. Este ideala pentru micul dejun, alaturi de un cornuri calde si ceai.

Ingrediente pentru budinca nutella


300 grame alune de padure
400 ml lapte
100 ml smantana
1 baton de vanilie
6 galbenusuri
30 grame amidon
100 grame zahar
sare
120 grame ciocolata amaruie tocata
30 grame unt.

Cum se prepara budinca nutella

Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza alunele de padure pe o tava si da la cuptor pentru 10 minute. Cand s-au racit, transfera alunele intr-un blender si macina fin.

Intr-o cratita amesteca laptele cu smantana. Adauga semintele de vanilie si alunele macinate si lasa pe foc timp de 20 de minute.

Intr-un bol amesteca galbenusurile cu amidonul, zaharul si sarea. Intr-o cratita topeste ciocolata si untul. Toarna amestecul de lapte si alune peste amstecul cu galbenusuri. Transfera pe foc si lasa timp de 3 minute, amestecand continuu, pana cand se intareste.

Ia de pe foc si adauga ciocolata. Tranfera in blender si mixeaza timp de 30 de minute dupa care transferi in boluri. Acopera cu folie si da la rece peste noapte.

Cum se serveste budinca nutella

Budinca nutella se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului