Aceste prajiturele delicate sunt foarte usor de preparat. In jumatate de ora ai gata un desert aromat care va fi pe gustul tuturor celor dragi. Practic, e reteta perfecta pentru cand se anunta oaspeti la tine in vizita, iar tu nu ai apucat sa pregatesti mare lucru.
Timpul de preparare pentru bulgarasii de ciocolata este de 20 de minute. Mai ai nevoie de inca 10 minute pentru coacere si racire. Din ingredientele de mai jos vei obtine in jur de 6 portii.
Ingrediente pentru bulgarasi de ciocolata:
- 3/4 cana de unt moale;
- 3/4 cana zahar brun;
- 1 ou
- 1/4 cana lapte;
- 1 lingurita esenta de vanilie;
- 2 cani de faina;
- 1/2 cana pudra de cacao;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1/2 lingurita sare;
- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu;
- zahar pudra.
Cum se prepara bulgarasii de ciocolata:
Intr-un castron mare, amesteca untul moale cu zaharul brun pana obtii o crema lucioasa. Adauga oul, laptele si vanilia. Amesteca bine. Adauga faina, cacao, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Incorporeaza bine toate ingredientele. Acopera bine si da vasul la frigider. Daca ai timp, il poti lasa chiar peste noapte.
Formeaza bile din aluat si aseaza-le in tava, pe foaie de copt, la 2 centimetri distanta unele de altele. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si coace-le timp de 7-8 minute sau pana cand suprafata incepe sa se fisureze.
Scoate-le din tava, lasa-le sa se raceasca, apoi presara pe deasupra lor zahar pudra. Sunt excelente alaturi de o cana cu lapte rece sau la cafea.